Kandang Puncak Perdana



Tempat makan yang popular di Puncak Perdana dipanggil Kandang Kuda ataupun nama pendeknya, Kandang. Ia menempatkan beberapa warung dan gerai makan, antara yang popular di kalangan staf FPM ialah gerai Pak Halim. Selain dari warung dan gerai makan, ianya juga menempatkan kedai - kedai yang menawarkan perkhidmatan seperti kedai runcit dan kedai perkhidmatan fotostat. Sebelum wujudnya KANDANG, rumah-rumah di sekitar kampus diubahsuai menjadi gerai, kedai fotostat dan kedai runcit.

Kenapa kawasan ini digelar Kandang? Sebenarnya, gerai-gerai di situ merupakan penempatan sementara yang dibina oleh pihak MBSA, dan kebetulan pula rekabentuknya seperti kandang kuda, maka ianya digelar Kandang. Mungkin ianya boleh dikomersilkan lagi menjadi KANDANG FOOD COURT ataupun KANDANG Shopping Center.

8 comments:

Yusx said...

oooo..begitukah?
we shud be grateful laa kn atleast dtg2 dah ade "kandang"..
even nmpak mcm pkn cowboi..tp ok laa dr cm gambar kat atas
pdg jarak pdg tekukur
huhu
waaaa...kandang bessttt!!!

Anonymous said...

Sy suka kandg, tempat blh rilek2 pas penat ngadap buku rekod n system. Tempat tu kecil je tp sempoi, kalo wat giant sbelah kndg sy mmg stuju sgt. Huhu, bru ramai org dtg.

Anonymous said...

nnti encik nizam boleh belanja saya kat kandang....
nak nasi goreng USA dgn milo ais...
thank you....

Raptor 7 said...

salam
saya suka lepak kat kedai pak halim sbb anak dara dia cun.. hahaha..

Raptor 7 said...

salam
saya suka lepak kat kedai pak halim sbb anak dia cun. hahaha.

Raptor 7 said...

salam
saya suka lepak kat kedai pak halim sbb anak dia cun.. hahaha

Anonymous said...

dekat la dengan pekan koboi~~ Meru.. heheh

Anonymous said...

dekat la dengan Pekan KOBOI~~ MEru