Kehadiran MQA

MQA akan datang untuk melakukan audit di Puncak Perdana bermula jam 2 petang esok (Rabu).

Jackson JS30


Dah berhabuk dan usang bawah katil. Karat. Dah 3 tahun tak guna. Sejak akhir akhir ni, terasa nak bergiat balik. Kena la betulkan. Kesian dia. Usia di tangan saya 6 tahun. Masa beli dulu sekali dengan amp marshall yg small size (untuk personal sahaja) dan Zoom 606 multi effect hampir RM 2300. Beli di Tarrega Klang. Baru baru ini terjumpa pula sifu lama saya, orang yang mula mula ajar saya teknik, scream, mute, kawal tone. Saya tanya dia boleh repair tak? dia kata okey. Dia pun sekarang ni dah main dengan Bloodshed part time, full time engineer. So, hopefully, hilang la semua gian. Dah lama tak layan XPDC, Bazooka Penaka, Hikayat Penuh Ranjau, Def Gab C Terbang, Isi dan Kulit Search.. Pawana...

2010 - Tembak Mati di Puncak Perdana

Satu kejadian tembak mati penjenayah berlaku awal pagi ini di hadapan UiTM Puncak Perdana. Menurut sumber, saya difahamkan dua orang penjenayah ditembak mati polis di atas bukit di hadapan UiTM Puncak Perdana. Tunggu sahaja laporan rasmi di media. Ketua Polis Selangor turut berada di tempat kejadian. Saya berada di lokasi di bawah bukit, ramai orang awam dan polis berpakaian preman turut berada di situ . Tak sempat nak ambil gambar.

Update dari Beria Harian Online.
SHAH ALAM: Polis menembak mati dua penjenayah dalam Ops Rantau di Puncak Perdana selepas bertembung dengan mereka, jam 3.30 pagi tadi.

Ketua Polis Selangor, Datuk Khalid Abu Bakar ketika dihubungi berkata, identiti penjenayah terbabit belum dikenal pasti tetapi mengesahkan kedua-dua mereka adalah warga Indonesia.

2010

Selamat datang 2010. Blog ni dah agak lama bersawang. Apa yang ada pada 2010? Setakat ni 2010 bermula dengan negatif. Cuaca sejuk melampau di beberapa negara termasuk UK hingga menyebabkan perlawanan EPL tertangguh. Isu gereja di Malaysia dibakar, walaupun keadaan di Malaysia tidak lah huru hara, namun perbuatan cubaan membakar beberapa gereja merupakan perbuatan yang tidak disokong oleh mana mana pihak termasuk lah agama Islam. Secara peribadi saya amat mengutuk perbuatan ini.

Insiden serangan ke atas bas yang membawa pasukan bolasepak Togo yang berada di Angola untuk kejohanan bolasepak negara Afrika amat mengejutkan. Ini lah padahnya membabitkan sukan dengan politik.

Setakat ini semua nya negatif. Masih menantikan kepositifan 2010.